Лагера 'Вилиленд'

Замъка на децата

Летният лагер е разположен в началото на с. Мийковци. Разполага с 25 стаи на двата етажа на сградата, a всички те са със самостоятелен санитарен възел, към който има и баня. Комплексът е изпълнен в старинен български стил, напомнящ старите възрожденски къщи. На І етаж се намират учебните стаи, лекарския кабинет, две тенис зали и стаите за по-големите момчета. Тук се намира и трапезарията за хранене. До нея има малко магазинче, в което се предлагат минерална вода, сладолед и дребни лакомства. На ІІ етаж са разположени 18 стаи за момичета и по-малките момчета. Настаняването е по четирима в стая. Идеята е децата да общуват помежду си, да споделят, да изграждат нови приятелства. При специално желание, при записването детето трябва да посочи с кого иска да бъде в една стая ако се записват няколко деца от едно семейство или приятелчета от училище. Ако нямат такива предпочитания, децата се настаняват със свои връстници.

В големия яйцевиден вътрешен двор децата, учат, играят и се забавляват в абсолютно безопасна среда. На 100м от училището има плувен басеин с размери 9,00/5,00 и дълбочина 1,00м. Предвиден е басейн и за най-малките ученици, а на няколко метра от лагера е изградено и футболно игрище.

Всяка сутрин будим децата в 8.00ч, а най-късно в 22.30 ч децата вече спят.  От 9 ч започват занятията, които продължават до обяд в рамките на 5 учебни часа с малки почивки и голямо междучасие. Уроците се провеждат в занималните и учебните стаи, но често и когато вречето е хубаво – в различни кътчета по чардаците. Всеки лагерник – ученик получава папка с материалите и упражненията за заниманията по английски или други езици. Занятията се прекъсват за почивки, закуски и обяд, след който отново продължават – до 14ч. Всеки ден на таблото се появява дневната програма за следобедните занимания и игри. Храненето е 6 пъти на ден – закуска, ІІ закуска в 10.30ч, обяд, следобедна закуска в 16ч , вечеря в 18ч и късно похапване в 21ч. Менюто е съобразено с изискванията за здравословно хранене на деца.

Активно си сътрудничим и сме под строгия контрол на Агенцията по храните в гр. Велико Търново. За децата е осигурено денонощно медицинско обслужване. При пристигането родителите ни известяват за евентуални здравословни проблеми и препоръките им се спазват стриктно.

Освен персонала в лагера, децата също се грижат за хигиената на стаите, като често им организираме състезания за най-чиста и подредена стая, като идеята е да им помогнем да се научат да спазват правилата и да се грижат по-добре за себе си и околните.