За Вилиленд

Добре дошли в детски летен езиков лагер „Вилиленд“!

Ще ни откриете в началото на с.Мийковци, разположено е на 13 км от гр. Елена и на 3 км от връх Чумерна, близо до билото на Стара планина. Лагерът е кацнал между две планински реки, сгушен в невероятните хълмове на голямата българска гора, а до него води асфалтов път.

Училището функционира от 2008г., като построяването му е сбъдване на една мечта. Мечтата на неговата основателка уважавания преподавател и преводач от английски език Виолета Чушкова. С цената на много труд, години усилия и много приятели тя успя да сътвори място в България, където деца от всякакви възрасти да играят, да учат чужди езици, да се забавляват, да откриват природата, спорта и приятелството по време на ваканцията.

„Вилиленд“ е място, където се опитваме да направим всичко възможно децата да прекарват времето си възможно най-пълноценно. До обяд те учат чужди езици – основно английски и допълнително немски, френски и испански (по желание). В останалата част от деня лагерниците спортуват, рисуват, творят, състезават се, забавляват се и всяка вечер приключват деня с много танци на дансинга или на сцената на талантите.

Най-хубавото нещо обаче, което децата преживяват във „Вилиленд“ е приятелството. И то онова чистото, искреното, топлото, сърдечното, пълното с приключения, забавни истории, смешни случки, красиви спомени, безкрайни шушукания под завивките, споделянето на всеки момент - песните, танците, първите английски думички или първите взети изпити... Децата откриват приятели от цялата страна, от другия край на света и дори учителите, леличките в стола, аниматорите и треньорите, всички те се превръщат в техни приятели завинаги.

Виолета Чушкова

Виолета Чушкова е собственик и основен двигател на детското селище „Вилиленд” в с. Мийковци, в Еленския Балкан, в което стотици деца прекарват ваканциите си в забавни игри и изучаване на чужди езици. Вили е изградила няколко езикови школи в различни краища на страната и не се спира пред нищо, за да продължи делото. Tя е и един от най-добрите ни преводачи от английски, с над 20 преведени книги, награди и почетно гражданство на град Елена.

 

„Вилиленд“ в медиите:

http://www.jenatadnes.com/hora/vili-chushkova-za-kurazha-i-lyubovta-kam-zhivota/

http://www.zahorata.com/news/171/726

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4765388

Една от нашите ученички – Пламена Панова е част от екипа на “„Файненшъл таймс“

http://littlebg.com/bulgarka-e-chast-ot-financial-times/

Пламена е едно от десетките деца на “Вилиленд”, успешно реализирали се по целия свят.

 

Виолета Чушкова беше избрана за един от 12-те уникални българи, за които предаването „Такъв е животът“ bTV разказа в поредицата „Истинските герои“ - http://www.btv.bg/video/shows/istinskite-geroi/videos/istinskite-geroi-v-takav-e-zhivotat.html

 

„Такъв е животът – Истинските герои“ – Еп.1

http://www.btv.bg/video/shows/istinskite-geroi/videos/takav-e-zhivotat-istinskite-geroi-epizod-1.html

„Такъв е животът – Истинските герои“ – Еп.2

http://www.btv.bg/video/shows/istinskite-geroi/videos/takav-e-zhivotat-istinskite-geroi-epizod-2.html

„Такъв е животът – Истинските герои“ – Еп.3

http://www.btv.bg/video/shows/istinskite-geroi/videos/takav-e-zhivotat-istinskite-geroi-epizod-3.html

„Такъв е животът – Истинските герои“ – Еп.4

http://www.btv.bg/video/shows/istinskite-geroi/videos/takav-e-zhivotat-istinskite-geroi-epizod-4.html

„Такъв е животът – Истинските герои“ – Еп.12

http://www.btv.bg/video/shows/istinskite-geroi/videos/v-posledniya-epizod-na-takav-e-zhivotat-istinskite-geroi-shte-vidite.html