Забавление

Патиланско царство

Свободното време на децата е организирано по възможно най-добрия начин. От 14 до 18ч те сами  избират между десетките игри и занимания, организирани в лагера: Алпийско катерене по специално изградената стена, където ги обезопасява специализиран екип, спускане над реката по въжен тролей, посещение на басейна, туристическо ориентиране, чисто нова въжена градина, изградена от най-добрите в този бранш у нас, където специално обучени треньори се грижат за безопасността на децата. Възпитателите са винаги сред децата – и когато играят тенис, федербал, футбол или рисуват в двора. Вълнуващи са срещите с “горския цар” – артист със специална програма, който “кръщава” децата – подарява им имена от природата с горски грамоти.

Под чардаците на лагера учителките по ръчен труд се занимават с най-малките. Децата изработват цветни рисунки, апликации, животни, птици, килимчета, гривнички и сувенири. Организират се часове по грънчарство, по време на които майстори от г.Троян учат децата и заедон създавата страхотни вази и всякакви глинени съдинки.

Разполагаме и със зали за тенис на маса, където децата си организират състезания.

След вечеря се организират дискотеки, редувани от нощни походи, среща с горския цар или индианския вожд, вечер на талантите или барбекю.

Това е причината да не се гледа телевизия, нито пък компютърни игри – тук царува пълната почивка от електронни занимания. Така децата могат да общуват в реалния, а не във виртуалния свят. И тъй като лагерът е в падина и мобилните телефони нямат обхват, всяка вечер от 18,30 до 19 часа има “час на мама”. Тогава децата, заедно с възпитател, се изкачват по близкия хълм и провеждат разговорите с близките си.

Коронният завършек на всяка смяна е КАРНАВАЛЪТ. Лагерът разполага с повече от 300 костюма. Децата се обличат в тях, гримират се от учителите и започва тържеството, в което те влизат в роли на английски език, които запомнят за цял живот. На този зрелищен завършек, когато децата се превръщат в герои от приказките, присъстват и родителите им, които изключително се вълнуват и радват на постиженията и наученото от децата.

И всичко това правим с много любов.